Buket Günaydın Tuz | Rafine | İyotlu | Yemeklik | Salamura | Kaya | Öğütme | Sofra

  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
  • SOFRA ÜRÜNLERİ
    • Buket İyotlu Sofra Tuzu Poşet 500 Gr
    • Günaydın Rafine İyotlu Sofra Tuzu Poşet 750 Gr
    • Günaydın Rafine İyotlu Sofra Tuzu Poşet 1500 Gr
    • Günaydın Yemeklik Poşet Tuz 1500 Gr
    • Günaydın İri Salamura Tuzu Poşet 1500 Gr
    • Günaydın Rafine İyotlu Tuzluk
    • Ada Efsun Kaya Tuzu Poşet 250-500 Gr
    • Ada Efsun Öğütme Değirmenli Kaya Tuzu 150 Gr
  • SANAYİ ÜRÜNLERİ
    • Günaydın Tuz Gıda Sanayi Tuzu 10 Kg
    • Günaydın Tuz Fırınlı Gıda Sanayi Tuzu 25 Kg
    • Pudra Tuz 25 Kg
    • Gıda Sanayi Tuzu 10-25 Kg
    • Ham Tuz Kayası
    • Kar ve Buz Mücadele Tuzu
    • Tablet Tuz 25 Kg
    • Hayvansal Yalama Tuzu
    • Havuz Tuzu
  • TARİFLER
  • İLETİŞİM
  • Home
  • Tarifler
  • Genel
  • Turşu Yapımı Tarifi
1 Temmuz 2025

Turşu Yapımı Tarifi

Turşu Yapımı Tarifi

by samet / Cumartesi, 22 Ağustos 2015 / Published in Genel

Turşu yapımı için gerekli malzemeler:

  • 300 Gr Günaydın Salamura Tuzu
  • 1 Kg Kornişon Salatalık
  • 4-5 Diş Sarımsak
  • Kaynatılmış Soğutulmuş Su

Tarifimize geçmeden önce turşu yapımında dikkat edilmesi gereken hususlara değinmek istiyorum. Fermentasyon yararlı bakterilerin turşu yaptığımız sebzenin içindeki nişasta ve selüloz ve şeker türevi molekülleri kırıp laktik asit üretmek suretiyle yiyeceğin ekşi bir lezzet almasını sağlaması ile olur. Bu işlemi yaparken yararlı bakterilerin mutlu olacağı bir ortam yaratmak gerekmektedir. Tuz bu işe yarar. Ayrıca turşu yaparken kullandığımız kapların kaynar su ile dezenfekte edilmesi de önemlidir.

Tuz Oranının Hesabı %2.5

Turşu yapımında gerekli tuz miktarı toplam su ve sebzenin ağırlığının yüzde 2.5’i kadar olmalıdır. Böyle yazınca göz korkutmasın çok basit bir hesap yaparak doğru miktarı bulabiliriz. Mesela 450 Gr salatalığımız var, bunları kabımıza koyunca üstüne eklediğimiz suyun miktarını ölçerek koyacağız. Mesela kabımız 320 Gr su eklediğimizde tepesinde boşluk kalmayacak şekilde kavanozumuzu doldurdu diyelim. O zaman hemen cep telefonumuzu çıkartalım ve hesap makinesini açalım. 450+320=770 770/100*2,5= 19.25 Gr Tuz. Bu hesabı bu şekilde yaparsanız her zaman garantili olarak doğru lezzette turşu elde etmiş olursunuz. Tuz çok veya az olursa, turşu yumuşayabilir, ya da istenmeyen lezzetler oluşturan zararlı bakteri veya küf mantarlarının oluşmasına sebep olabilir, dolayısıyla bu oranı hesaplamak çok önemlidir.

Alternatif Olarak Eski Usül Tuz Miktarı Hesabı

Ama eğer hesap makinası ile işlem yapmak hoşunuza gitmiyorsa bir siyah zeytin yardımı ile de tuz oranı yaklaşık olarak hesaplanabilir. Bu yöntemde suyun içerisine bir siyah zeytin atılır, zeytin dibe çöker, sonra zeytini yüzdürecek kadar tuz eklenir ve turşu yapımı için yeterli tuz oranı elde edilmiş olunur.

You must be logged in to post a comment.

Buket Tuz İşletmesi İstanbul/Esenyurt’daki üretim tesisiyle İstanbul Avrupa yakası ve Trakya bölgesindeki tek üretici firmadır. Günümüzde tuzun 14000’den fazla kullanım alanı vardır. Buket Tuz, üretim bantları ile tüm tuz çeşitlerini (göl tuzu, kaya tuzu, deniz tuzu) üretebilen tek firmadır.

HİZMETLERİMİZ

  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
  • SOFRA ÜRÜNLERİ
  • SANAYİ ÜRÜNLERİ
  • TARİFLER
  • İLETİŞİM

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Pazartesi - Cuma 09.00 - 18.00

+90 212 886 88 95

info@bukettuz.com.tr

SOSYAL MEDYA

TOP 0212 886 88 95